Aardappelgratin maken

Maak de heerlijkste aardappelgratin

Aardappelgratin met knoflook

Aardappelgratin met knoflook

Ingrediënten:


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 1 uur
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Aardappelgratin met knoflook: Het recept van de aardappelgratin met knoflook is erg standaard. Er zijn bijna geen toevoegingen gedaan behalve de knoflook maar soms wordt dit ook als een vast ingrediënt gezien. Net als andere varianten bestaat de maaltijd uit twee lagen van aardappel, kaas en room. Deze aardappelgratin wordt op smaak gebracht met een snufje zout, peper en nootmuskaat. Om te variëren kun je andere groenten, vis of vlees toevoegen.

Bereiding Aardappelgratin met knoflook:

Vul een pan met water, doe hier de aardappelen in en zet de pan op een hoog vuur. Breng het water aan de kook, draai het vuur naar een lagere stand en laat de aardappels zo’n 20 minuten gaar koken. Als de buitenkant roodbruin is gebakken, kun je de pan van het vuur halen. Schil daarna de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Pel het teentje knoflook en hak deze doormidden.

Verwarm de oven op 175 graden en ga op zoek naar een aardappelgratin- of ovenschaal. Wrijf de binnenzijde van deze schaal in met het teentje knoflook. Leg de helft van de aardappelen op de bodem en besprenkel met een snufje zout, peper en nootmuskaat. Bestrooi de aardappelen met één kopje geraspte kaas.

Giet de helft van de room hier overheen en herhaal de handelingen voor een tweede laag. Zet de aardappelgratin onafgedekt in de oven en laat het zo’n 30 tot 50 minuten bakken. Blijf controleren om ervoor te zorgen dat de bovenkant niet verbrand. De aardappelgratin is goed als de bovenzijde knapperig en goudbruin is gekleurd.

TIP: Als je slechts de helft van de ingrediënten van dit recept gebruikt, hoeft de aardappelgratin maar minder lang in de oven te bakken.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: